Au crescut veniturile firmelor care comercializează energie electrică


Companiile care comercializează energie electrică au înregistrat în primele șase luni ale acestui an un profit net de 1,16 miliarde de lei, arată date ale Ministerului Finanțelor, de 4,3 ori mai mare comparativ cu prima jumătate a anului trecut.

Veniturile au crescut în această perioadă de două ori și au ajuns la 26,44 miliarde de lei. Perioada a fost marcată de o creștere accelerată a prețurilor la energie, evoluție vizibilă în veniturile și  în profiturile companiilor cu astfel de activități, conform profit.ro.

Unele companii, precum Enel Energie și Enel Energie Muntenia nu au avut rezultate bune, raportând pierderi. Se știe că activele firmei Enel din România sunt pregătite pentru o posibilă vânzare încă de la sfârșitul lunii octombrie, când PPC (Compania Publică de Electricitate a Greciei) se pregătea pentru o expansiunie importantă pe piața energetică, vizând să achiziționeze 70% din filiala grupului italian Enel în România.

Potrivit Bloomberg, Enel analizează vânzări noi de active din afara Italiei, dorind să reducă datoriile în valoare de 70 de miliarde de euro și să finanțeze investiții noi. Sursele informează că planul grupului italian poate include vânzarea de participații în România, Grecia, Australia și Columbia.

Guvernul a recurs la măsuri de supraimpozitare a traderilor de la 1 septembrie și a înăsprit taxarea și pentru producători, în condițiile în care majorările de prețuri au fost considerate excesive, transmite profit.ro.

 

Foto: Unsplash

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed