Asociația Școlilor Particulare anunță că peste 100 de școli private din țară se oferă să școlarizeze gratuit copiii refugiați din Ucraina


Asociația Școlilor Particulare anunță că peste 100 de școli private din țară se oferă să școlarizeze gratuit, pe perioada refugiului în România, copiii ucraineni.

Președintele Asociației, Christian Comșa, anunță că este oferit sprijin și părinților, prin cazare sau loc de muncă.

Mesajul postat de Christian Comșa pe Facebook:

  • „Peste 100 de unități particulare de învățământ din România, membre ale Asociației Școlilor Particulare sunt #Împreună pentru #Ucraina.
  • Copiii ucraineni nu trebuie să simtă neputința adulților de a construi un mediu sigur, în care copiii să crească și să se dezvolte.
  • Copiii ucraineni au nevoie urgentă de siguranță și stabilitate. Continuarea educației, în școlile românești poate fi sprijinul de care au nevoie în aceste momente.
  • Astfel, peste 100 de unități particulare de învățământ din Adjud, București, Balotești, Bacău, Buftea, Galați, Baia-Mare, Ilfov, Cluj-Napoca, Bistrița, Călărași, Craiova, Carcea, Constanța, Iași, Satu Mare, Sibiu, Târgoviște, Reghin, Ploiești, Popești Leordeni, Slatina, Timișoara și Voluntari și-au oferit sprijinul de a școlariza gratuit, pe perioada refugiului în România, copiii ucraineni.
  • De asemenea, oferim sprijin și familiilor acestor copii, prin cazare sau loc de muncă, pentru ca acești părinți să le poată oferi copiilor un trai cât mai normal și stabil. Pe lângă suportul acordat copiilor și familiilor și contând pe sprijinul comunității de părinți din jurul unităților noastre, vom constitui la sediul unităților noastre de învățământ, centre de colectare a ajutoarelor umanitare pentru cetățenii ucraineni: haine, alimente, medicamente (perfuzoare, ser fiziologic, calmante (algocalmin, nurofen, ibuprofen), antibiotice (ampicilina), garouri, pansamente, tifon), produse de igienă și produse pentru bebeluși.

Date de contact:

  • e-mail: info@asp-romania.ro
  • telefon: +40(723) 584.872”

 

 

Sursă foto: istockphoto.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed