ASF: Piaţa de capital va avea o nouă dimensiune după adoptarea Legii privind reducerea impozitului pentru investitorii la bursă


Piaţa de capital va avea o nouă dimensiune după adoptarea Legii privind reducerea impozitului pentru investitorii la bursă, susţine Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), potrivit Agerpres.

„Această nouă lege oferă o perspectivă diferită în ceea ce priveşte dezvoltarea pieţei de capital autohtone, având în vedere că simplifică aspecte de ordin fiscal ce puteau constitui bariere pentru accesul la bursă al populaţiei”, potrivit ASF.

Facilităţile oferite prin intermediul noii legi vor încuraja cu siguranţă micii investitori, impozitarea la sursă ducând la o debirocratizare a declarării veniturilor obţinute din investiţiile pe piaţa de capital, dar şi la o uşurare a poverii fiscale.

Mai mult, legea reprezintă un factor care va susţine implicarea pe termen lung a investitorilor de retail în tranzacţiile bursiere.

„Prevederile noii legi dedicată pieţei de capital vor genera cu siguranţă un interes crescut în rândul celor care nu au abordat, până acum, piaţa de capital şi vor transforma bursa într-un instrument şi mai atractiv pentru finanţarea companiilor. Autoritatea de Supraveghere Financiară a contribuit la conturarea acestui nou cadru legal, cu implicaţii semnificative pentru dezvoltarea pieţei de capital pe termen lung. Din aceste considerente, este de remarcat largul consens în ceea ce priveşte implicarea în realizarea acestei legi”, a declarat preşedintele ASF, Nicu Marcu.

Autoritatea de Supraveghere Financiară are ca obiectiv prioritar dezvoltarea pieţei de capital româneşti prin măsuri ce vizează atât actualizarea şi îmbunătăţirea permanentă a cadrului legislativ, cât şi abordarea proceselor de autorizare şi supraveghere într-o manieră care să răspundă în mod adecvat provocărilor legate de riscurile emergente.

ASF este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital, şi contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi.

 

 

 

Sursă foto: admiralmarkets.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed