Aquila s-a listat la Bursa de Valori Bucuresti în urma celei mai mari Oferte Publice Inițiale


Aquila, cel mai mare jucător de pe piaţa de distribuţie a bunurilor de larg consum, s-a listat luni la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în urma celei mai mari Oferte Publice Iniţiale derulate pe piaţa de capital locală, în valoare de 367 milioane lei.

Compania este a 20-a entitate listată anul acesta pe piaţa locală de capital, respectiv a treia pe Piaţa Reglementată.

“Trendul listărilor la Bursă înregistrat în acest an continuă, chiar şi la final de an. Astăzi marcăm listarea Aquila, o companie solidă dintr-un domeniu de activitate esenţial pentru fiecare dintre noi. Aquila aduce cu sine la bursă, pe de o parte, opţiunea diversificării portofoliului pentru investitori. Pe de altă parte, marchează cea mai mare Ofertă Publică Iniţială a unei companii private din piaţa de capital românească. Ne bucurăm că fondurile atrase de la investitori în cadrul IPO-ului vor merge spre susţinerea dezvoltării companiei şi ne mândrim că Aquila intră în rândul companiilor de top, listate la Bursa românească”, a declarat, în cadrul evenimentului de listare, Adrian Tănase, directorul general al BVB.

Potrivit unui comunicat de presă al Bursei, Aquila a derulat oferta publică pentru majorarea capitalului social în perioada 8 – 16 noiembrie prin care a vândut 66.666.800 acţiuni noi la un preţ de 5,5 lei/acţiune, atât investitorilor instituţionali, cât şi celor de retail.

În acest sens, compania a anunţat că va folosi cea mai mare parte a fondurilor pentru achiziţionarea de companii care deţin branduri importante pe piaţa bunurilor de larg consum şi ale unor companii de distribuţie cu portofolii de produse complementare. De asemenea, o parte din fonduri vor asigura capitalul de lucru, digitalizarea operaţiunilor, creşterea trasabilităţii şi productivităţii şi dezvoltarea brandurilor proprii. Oferta a fost intermediată de Swiss Capital, iar BRK Financial Group şi TradeVille au fost agenţi de distribuţie.

Sursă foto: Bursa de Valori Bucuresti | Facebook

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed