Aquila Part Prod Com intenționează să se listeze la Bursa de Valori București printr-o ofertă publică inițială (IPO). Subscrierea începe de săptămâna viitoare.


Oferta publică iniţială prin care Aquila, companie de logistică şi distribuţie a bunurilor de larg consum scoate la vânzare cel mult 66,66 milioane de acţiuni nou emise, reprezentând 50% din numărul total de acţiuni ale societăţii din acest moment, se va derula între 8 şi 16 noiembrie, conform prospectului aprobat astăzi de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

Operaţiunea de piaţă va cuprinde două tranşe, pentru instituţionali şi retail. Investitorii instituţionali, ce au alocate 56,66 milioane de acţiuni, echivalentul a 85% din ofertă, vor putea să subscrie acţiuni Aquila la preţuri cuprinse în intervalul 5,5 lei – 6,5 lei, pasul de preţ aferent subscrierilor fiind de 0,1 lei. Retailul are destinat 15% din ofertă în două tranşe: subtranşa A, cu alocare garantată, ce reprezintă 10% din totalul acţiunilor noi oferite, cu alocare pe principiul “Primul Venit – Primul Servit”. În cadrul acestei tranşe, un investitor va putea subscrie cel puţin 750 de acţiuni noi şi cel mult 12.000 de acţiuni noi. Subtranşa B, cu alocare de tip “Pro – Rata”, include 5% din totalul acţiunilor oferite, subscrierea minimă fiind tot de 750 de acţiuni. Investitorii de retail vor putea subscrie la preţul maxim din ofertă, de 6,5 lei, conform informaţiilor din prospect.

La preţul maxim din ofertă, valoarea Aquila se ridică la 1,3 miliarde de lei.

În cazul în care oferta se va închia cu succes, ceea ce înseamnă vânzarea a cel puţin 75% din titlurile oferite, acţiunile Aquila vor fi listate în Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Sursă foto: Aquila Romania | Facebook

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed