Aproape 7% din totalul telefoanelor Iphone este produs în India

Badajoz, Spain – March 20, 2022: The MacBook pro 2021 half-open with iPhone 13 lit by the retina display


Compania americană Apple Inc. a asamblat iPhone-uri în valoare de peste 7 miliarde de dolari în India în ultimul an fiscal, triplând producția pe piața smartphone-urilor cu cea mai rapidă creștere din lume și reducând dependența de China, transmite Bloomberg, citat de Agerpres.

Oficialul a precizat că firma americană produce în prezent aproape 7% din toate iPhone-urile din India, prin intermediul unor parteneri precum Foxconn Technology Group și Pegatron Corp, față de 1% în 2021.

Din totalul producției din India, Apple a exportat iPhone-uri în valoare de 5 miliarde de dolari în anul fiscal încheiat la 31 martie 2023, de aproape patru ori mai mult decât în anul fiscal precedent, au adăugat sursele.

Este probabil ca Apple să încerce să fabrice următoarea generație de iPhone în India în jurul toamnei anului 2023, în același timp cu începerea producției în China. Dacă acest lucru se va întâmpla, va fi pentru prima dată când producția următoarei generații de iPhone va începe simultan în China și India.

În plus, dacă programul agresiv de extindere a bazei de furnizori continuă, Apple ar putea asambla un sfert din toate iPhone-urile în India până în 2025.

Apple caută modalități de a-și reduce dependența de China, pe fondul tensiunilor tot mai mari dintre Washington și Beijing. Partenerii Apple, care produc în prezent majoritatea iPhone-urilor în mai multe fabrici din China, au început anul trecut să construiască noi linii de asamblare în India.

 

Sursă foto: istockphoto.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed