Apple valorează cât Amazon, Alphabet și Meta la un loc


Acțiunile Apple au închis ședința de miercuri cu o valoare totală de 2,307 trilioane de dolari.

În același timp, valoarea cumulată a acțiunilor Amazon, Alphabet, compania care deține Google, și Meta care deține Facebook a ajuns la 2,306 trilioane de dolari, relatează Market Watch.

Comparația prezentată pe Twitter de analistul financiar Joseph Carlson evidențiază evoluția contrastantă a giganților tehnologici din Statele Unite.

La sfârșitul anului trecut, acțiunile Apple aveau o valoare totală de 2,913 trilioane de dolari, iar grupul format din Alphabet, Amazon și Meta avea o capitalizare de piață de 4,410 trilioane de dolari.

La începutul acestui an, Apple a devenit prima companie cu o valoare de piaţă de 3 trilioane de dolari. În ultima lună, acțiunile sale au crescut cu 4,9%.

În schimb, acțiunile Alphabet au înregistrat o scădere de 9,1%. Valoarea acțiunilor Amazon a scăzut, mai mult, cu 18,5%, iar acțiunile Meta s-au prăbușit, scăzând cu 33,3%.

În comparație cu anul trecut, acțiunile Apple au pierdut 18,3% din valoare. Ceilalți giganți au pierdut, însă, mai mult: Alphabet – 40,5%, Amazon – 44.7%, iar Meta – 73,1%.

Valoarea participațiilor celor patru companii a urcat săptămâna trecută, însă doar cele ale Apple au stârnit o reacție pozitivă a investitorilor.

Ulterior, acțiunile Meta au coborât sub valoarea de 300 de miliarde de dolari, pentru prima oară din februarie 2016. La închiderea ședinței de miercuri au ajuns la o valoare de 240 de miliarde.

Valoarea acțiunilor Amazon a scăzut în fiecare din ultimele șase ședințe de tranzacționare, coborând marți sub valoarea de un trilion de dolari, pentru prima oară din aprilie 2020.

Potrivit analistului Mark Shmulik, Alphabet, Amazon și Meta trebuie acum să dea dovadă de “perfecțiune”, întrucât toate au afaceri diversificate, iar investitorii sunt mai atenți la orice semn de slăbiciune în oricare dintre aceste zone, pe fondul climatului de piață agitat.

 

 

 

 

 

 

Sursă foto: yablyk.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed