Aplicația de ride sharing Free Now își încheie activitatea în România


Serviciul de ride sharing FREE NOW, operat de compania Clever Tech S.R.L., părăsește piața din România în 31 August 2022, reiese dintr-un anunț oficial. Marii câștigători ai pieței de transport alternativ din România devin astfel Bolt și Uber.

Redăm mai jos, integral, anunțul transmis de FREE NOW.

„Ne pare rău să vă anunțăm că aplicația FREE NOW nu va mai fi disponibilă pentru utilizatorii noștri din România începând cu data de 1 septembrie 2022. Am luat decizia de a înceta operațiunile în această țară cu greu și vom rămâne mereu extrem de recunoscători pasagerilor și șoferilor noștri care au făcut parte din povestea FREE NOW în România.

Ne vom concentra mai departe pe investițiile curente din piețele cheie din Europa, în care oferta noastră de multimobilitate este în creștere.

Platforma noastră rămâne disponibilă pentru dumneavoastră în peste 170 de orașe din Europa, unde puteți accesa o gama completă de servicii de mobilitate prin aplicația FREE NOW, inclusiv opțiuni de taxi, mașini private, carsharing și micromobilitate.

Vă rugăm să țineți cont că voucherele pe care le aveți active vor expira în data de 31 august 2022.

Vă suntem recunoscători pentru suportul și încrederea oferite în ultimii ani. Vă mulțumim pentru tot”

 

În prezent, la nivel global, aproximativ 54 de milioane de utilizatori folosesc serviciile Free Now. În total, aproximativ 1.850 de angajați din peste 27 de birouri fac parte din echipa grupului.

Free Now a fost fondată sub numele de mytaxi, în iunie 2009, și a fost prima aplicație de taxi din lume care a stabilit o legătură directă între pasageri și șoferii de taxi. În 2019, constructorii auto rivali Daimler și BMW au pus bazele unui joint venture pe piața mobilității urbane printr-o investiție inițală de 1 miliard de euro pentru a interconecta serviciile proprii de car-sharing, ride-hailing, stații de încărcare pentru vehicule electrice și transport multimodal. În urma acestei mutări, aplicația mytaxi a devenit Free Now, parte dintr-o familie de branduri globale de mobilitate.

 

Sursă foto: promotor.ro

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed