Antreprenorii români nu susţin eliminarea cotei unice


România are nevoie de creşterea colectării taxelor şi impozitelor şi descreşterea decalajelor sociale, dar nu eliminarea peste noapte a cotei unice va duce la asta, ci o serie de alte măsuri, susţin reprezentanţii Romanian Business Leaders (RBL).

Antreprenorii precizează că zilele acestea au aflat că sistemul fiscal de referinţă după care companiile şi-au făcut planurile de dezvoltare pentru anii următori ar putea fi dat complet peste cap.

„Da, România are nevoie de creşterea colectării taxelor şi impozitelor şi descreşterea decalajelor sociale. Dar nu eliminarea peste noapte a cotei unice va duce la asta, ci o serie de alte măsuri, de la evitarea excepţiilor şi a scutirilor nefundamentate economic, la regândirea sistemului de contribuţii sociale, de la lupta reală cu evaziunea fiscală, la reformarea ANAF prin digitalizare şi profesionalizare”, transmit reprezentanţii RBL.

Potrivit sursei citate, pentru o ţară aflată deja în topul statelor cu cea mai mare impozitare a veniturilor din muncă, o escaladare suplimentară a costului muncii pentru angajaţi şi angajatori va duce la o nouă migrare a veniturilor în zona gri/neagră, la un nou val de emigrare a specialiştilor şi la o escaladare a preţurilor în multe domenii, la o scădere a atractivităţii României pentru orice fel de investiţii – toate pe fondul crizei Covid şi al crizei generalizate a forţei de muncă.

„Antreprenorii români încearcă să înţeleagă care e direcţia în care se îndreaptă România cu noii căpitani aflaţi la cârma ei. De câteva luni pendulăm între speranţa ieşirii din criză şi reîntoarcerea în plină criză pandemică. Trecem de la euforia aprobării unui plan de redresare şi rezilienţă de zeci de miliarde de euro, care ar trebui să modernizeze România, la întoarcerea în instabilitate şi impredictibilitate fiscală, cu declaraţii care ne ţin treji noaptea. Suntem într-un yo-yo exasperant”, a spus Dragoş Petrescu, preşedintele Romanian Business Leaders.

Sursă foto: unsplash.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed