ANRE va cheltui 3 milioane de lei pe o campanie de educare a consumatorilor


Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE) a lansat o licitație pentru o campanie media de educare şi informare a consumatorilor finali de energie electrică şi gaze naturale, în plină criză a facturilor mari. Contractul se ridică la 3 milioane de lei. Autoritatea susține că astfel vrea să educe consumatorii să evalueze, să selecteze și să contracteze în cunoştinţă de cauză serviciile de furnizare.

Conform Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), ANRE a lansat vineri o licitație publică pentru „Servicii complete pentru desfăşurarea Campaniei media de educare şi informare a consumatorilor finali de energie electrică şi gaze naturale cu privire la drepturile lor, producţie materiale de promovare şi difuzare în mass-media audiovizuală, mediul on-line și social media”.

Valoarea totală estimată a contractului este de 3.000.000 lei (600.000 euro). Campania urmează să se deruleze de la data semnării contractului până la 30 noiembrie 2022.

„Prin această campanie, ANRE îşi propune, pe de-o parte, să îmbunătățească gradul de informare a clienţilor finali de energie electrică şi gaze naturale din România cu privire la drepturile lor şi la schimbarea furnizorului, astfel încât comportamentul de evaluare, selecţie, contractare a serviciilor de furnizare şi utilizarea ulterioară a acestora să se bazeze pe decizii informate, iar, pe de altă parte, să crească gradul de încredere a utilizatorilor în informațiile transmise de Autoritate, astfel încât să devină principala sursă de informare privind serviciile aferente pieţei de energie electrică şi gaze naturale din România”, arată caietul de sarcini al licitației.

Sursă foto: istockphoto.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed