ANRE: Furnizorii de energie au solicitat aproape 1,35 miliarde de lei prin mecanismul de plafonare a facturilor


Valoarea totală solicitată de către furnizorii de energie pentru decontare de la Ministerul Energiei este de aproape 1,35 miliarde de lei, arată datele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), publicate joi.

Astfel, situaţia cererilor de decontare arată că, în perioada noiembrie 2021 – martie 2022, s-au înregistrat 82 de societăţi care au depus un număr total de 329 de solicitări, dintre care 200 au fost aprobate.

În acelaşi timp, numărul total cereri neeligibile este de 54, iar suma totală spre decontare transmisă către Ministerul Energiei se ridică la aproape 1,4 miliarde de lei,

De asemenea, cuantumul înregistrat în cazul cererilor neeligibile este de 9,726 milioane lei, iar valoarea totală solicitată a ajuns la 1,349 miliarde de lei.

ANRE precizează că diferenţa de 75 de cereri depuse pentru decontare se află în diferite stadii de analiză şi că pe măsură ce operatorii încarcă datele şi documentele justificative, solicitate de către experţii alocaţi, verificarea şi determinarea acestora se va realiza cu maximă operativitate.

 

 

 

Sursă foto: unsplash.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed