ANRE anunță noi reguli pentru operatorii de energie electrică


Autoritatea Naţională de Reglementare (ANRE) a adoptat Procedura privind determinarea capacității disponibile în rețelele electrice pentru racordarea de noi instalații de producere a energiei electrice.

Motivul aprobării și elaborării acestei reglementări îl constituie necesitatea determinării capacității disponibile în rețelele electrice, prin stabilirea de principii și criterii unitare și nediscriminatorii, pentru toți operatorii rețelelor electrice.

Ordinul stabilește:

– Regulile pentru determinarea capacității disponibile în rețelele electrice de transport și în rețelele electrice de distribuție la nivelul de tensiune de 110 kV.

– Regulile privind publicarea în mod transparent și periodic de către operatorul de transport și de sistem a datelor referitoare la capacitățile disponibile în rețelele electrice de transport și în rețelele electrice de distribuție la nivelul de tensiune de 110 kV.

– Termenele și periodicitatea publicării datelor privind capacitățile disponibile de către operatorii de rețea, după cum urmează:

  • lunar începând cu 1 aprilie 2022;
  • bilunar începând cu 1 iulie 2022;
  • săptămânal începând cu 1 octombrie 2022.

Ordinul publicat de ANRE reprezintă un mesaj clar privind facilitarea transferului de informații utile potențialilor investitori în capacități de producere a energiei electrice prin transparentizarea și publicarea capacităților disponibile în rețelele electrice.

Sursă foto: anre.ro

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed