ANRE a sancţionat ELECTRICA FURNIZARE şi GAZ VEST pentru neaplicarea schemei de sprijin pentru plata facturilor aferente consumului de energie electrică şi gaze naturale


Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a sancţionat cu amenzi de câte 200.000 de lei ELECTRICA FURNIZARE şi GAZ VEST pentru neaplicarea schemei de sprijin pentru plata facturilor. Decizia a fost luatăîn urma finalizării parţiale aacţiunii de control declanşate în 12 ianuarie la principalii furnizori de energie electrică şi gaze naturale.

”ANRE a finalizat parţial acţiunile de control demarate în data de 12.01.2022 la principalii furnizori de energie electrică şi gaze naturale. Astfel, au fost finalizate verificările privind îndeplinirea obligaţiei de emitere de facturi care să cuprindă informaţii corecte, transparente, clare şi complete referitoare la plafonarea preţului final al energiei electrice şi al gazelor naturale precum şi consumul facturat aferent perioadei de acordare a compensaţiei. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că societăţile ELECTRICA FURNIZARE şi GAZ VEST, nu au aplicat clienţilor beneficiari schema de sprijin prevăzută de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 118/2021, aprobată prin Legea nr. 259/2021, pentru plata facturilor aferente consumului de energie electrică şi gaze naturale, pentru luna noiembrie 2021, afectând astfel interesele economice ale clienţilor finali beneficiari ai schemei”, transmite instituţia.

Pentru faptele săvârşite, societatea ELECTRICA FURNIZARE a fost sancţionată cu amendă contravenţională în valoare de 200.000 lei, iar societatea GAZ VEST cu amendă contravenţională în valoare de 200.000 lei.

Sursă foto: pexels.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed