ANPC: centre de îngrijire a vârstnicilor cu deficiențe de igienă și condiții neconforme de cazare


Potrivit unui comunicat recent al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), inspectorii acesteia au suspendat activitatea a 76 de centre de îngrijire a vârstnicilor din România din cauza neregulilor depistate în timpul inspecțiilor.

Au fost efectuate 605 controale, în urma cărora au fost aplicate 459 de amenzi (în valoare de peste 3,6 milioane de lei) și 433 de avertismente pentru încălcările constatate. De asemenea, vânzarea produselor neconforme (în valoare de peste 90.000 de lei) a fost suspendată definitiv.

Printre încălcările identificate se numără prezența mucegaiului în camerele de locuit, utilizarea de mobilier deteriorat, perne vechi, uzate și contaminate, fără huse de protecție, lucrul în spații insalubre și deteriorate, lipsa pliantelor informative privind programul de vizitare, procedura de admitere, listele de prețuri, lucrările și serviciile efectuate și utilizarea medicamentelor expirate.

În urma inspecțiilor, ANPC a dispus măsuri urgente de remediere a neregulilor depistate, iar în cazul a 76 de centre de îngrijire a vârstnicilor s-a impus suspendarea temporară a activității până la remedierea deficiențelor identificate.

Autoritatea a atras atenția că protecția consumatorilor este o prioritate și că va continua să desfășoare inspecții pentru a asigura că aceste centre respectă normele în vigoare.

 

Sursă foto: pexels.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed