Angajați ai grupului francez Renault se mută la compania Horse

Close up of sales manager in black suit selling the car to the customer.


Aproximativ 2.000 de angajați de la fabricile de motoare și cutii de viteze ale Grupului Renault din România vor fi transferați către Horse, compania deținută de Geely împreună cu grupul francez.  Producătorul de mașini Automobile Dacia este în continuare compania românească a grupului Renault.

Conform oficialilor Renault, în România, compania denumită deocamdată Horse, va prelua părți din două activități: cea de inginerie și cea de producție a motoarelor.

„În zona de inginerie (n.n. – RTR) vorbim despre 450 de angajați dintr-un total de 1.700. Iar la uzina de motoare și cutii de viteze circa 1.500 în care intră atât cei de la producție, cât și cei de la verificarea calității și așa mai departe. Vorbim despre oameni implicați în activitatea desfășurată la uzinele de motoare și cutii de viteze din Mioveni. În total, noua companie Horse va prelua ceva mai puțin de 2.000 dintre actualii angajați ai Renault din România”, a explicat directorul executiv al mărcii Dacia la nivel global, Denis le Vot.

Astfel, potrivit noii organizări a grupului Renault, în România vor opera două companii:
Horse, cu personalitate juridică, care combină cercetarea, dezvoltarea și producția de motoare cu ardere internă, iar cealaltă este Automobile Dacia pentru asamblarea vehiculelor. Acestea din urmă vor fi grupate într-o entitate globală fără personalitate juridică numită Power, care include toate fabricile care produc vehicule cu motor cu ardere internă.

În viitor, marca Dacia va achiziționa motoare cu ardere internă de la compania Horse și motoare și baterii electrice de la Ampere, divizia de motoare electrice a grupului francez, prin uzina sa de asamblare auto.

Această reorganizare a activităților grupului Renault este necesară pentru a asigura „o mai bună productivitate, micșorarea costurilor fixe și îmbunătățirea semnificativă a bilanțului Renault Group”, dar și „un viitor orientat spre electricitate, prin mobilizarea resurselor financiare ale grupului într-un mod limitat”, așa cum transmite Luca de Meo – șeful suprem al grupului Renault, odată cu prezentarea celei de a treia etape a planului de redresare Renaulution: Revolution.

În acest context, compania numită pentru moment Horse va opera la nivel global prin 17 fabrici și cinci centre de cercetare și dezvoltare în Europa (Spania, România și Suedia), China și America de Sud. Entitatea va avea 3.000 de ingineri dintr-o forță de muncă de 19.000 de pe trei continente.

În România, Horse va desfășura activități de cercetare și dezvoltare la centrul de inginerie Renault Techonologie Roumanie (RTR) și în uzinele de motoare, cutii de viteze și turnătorie aparținând Uzinei Mecanice și de Șasiuri Dacia (UMCD) și Renault Mecanique Roumanie (RMR).

 

Sursă: Economica

Foto: Freepik

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed