ANAF lansează broșura pentru influenceri: ce obligații au cei care fac bani din TikTok, Youtube, Facebook sau Instagram


Veniturile obținute din conținut pe YouTube, TikTok, Instagram sau Facebook (din postări realizate pe diferite rețele de socializare) sunt impozabile și trebuie declarate. În acest context, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat o broşură informativă.

În materialul realizat de specialiştii ANAF sunt prezentate informaţii utile pentru autorii de conţinut pentru reţelele de socializare, cu privire la declararea veniturilor şi stabilirea impozitelor şi contribuţiilor aferente.

„Cu titlu de exemplu, în situaţia în care activitatea se desfăşoară cu regularitate, în mod continuu, pe cont propriu şi urmărind obţinerea de venituri şi sunt întrunite criteriile unei activităţi independente, veniturilor obţinute de persoanele publice din postările realizate pe diferite reţele de socializare şi care fac astfel reclamă pentru diverse companii/brand-uri le sunt aplicabile prevederile Cap. II ‘Venituri din activităţi independente’ din Titlul IV – ‘Impozitul pe venit’ din Codul fiscal”, menţionează ANAF.

Sursă foto: unsplash.com
PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed