Amenzi neplătite în termenul prevăzut? Suspendarea permisului de conducere ar putea deveni o sancțiune

Bucharest, Romania- June 11, 2015: Traffic jam at rush hour on Lascar Catargiu Avenue in Bucharest. Commuters here experience one of the worst congestion levels in Europe, around 41%.


În curând, șoferii care nu își plătesc amenzile în termen de 60 de zile ar putea fi sancționați cu suspendarea permisului de conducere. Această măsură este propusă de autorități pentru a încuraja șoferii să își achite amenzile în timp util și să își respecte obligațiile legale.

Această propunere vine în urma constatării faptului că mulți șoferi nu își plătesc amenzile la timp, ceea ce conduce la o creștere a numărului de dosare de recuperare a creanțelor și o pierdere semnificativă a veniturilor statului.

Prin introducerea acestei măsuri, autoritățile speră să reducă numărul șoferilor care evită plata amenzilor, precum și să asigure respectarea legii de către toți conducătorii auto.

Cu toate acestea, măsura nu va fi aplicată fără a fi luate în considerare circumstanțele specifice ale fiecărui caz. De exemplu, șoferii care au dificultăți financiare sau care au depus o contestație legală împotriva amenzii nu vor fi afectați de această măsură.

 

Sursă foto: istockphoto.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed