Amenințat cu falimentul, gigantul imobiliar chinez Evergrande a anunțat miercuri că a ajuns la un acord pentru plata unor dobânzi

FILE PHOTO: An exterior view of China Evergrande Centre in Hong Kong, China March 26, 2018. REUTERS/Bobby Yip/File Photo


Criza datoriilor lui Evergrande va încetini creșterea economică a Chinei, dar probabil va avea un impact minim asupra sistemului financiar al țării, potrivit unui fost consilier al băncii centrale a Chinei, citat de CNBC.

Gigantul imobiliar chinez, care se confruntă cu mari dificultăți de lichidități, a anunțat miercuri că a ajuns la un acord cu deținătorii de obligațiuni pentru a evita încetarea de plăți, potrivit Le Figaro.

Într-un comunicat transmis bursei din Shenzhen (sudul Chinei), grupul, care are o datorie imensă de 260 de miliarde de euro, a anunțat că una dintre filialele sale, Hengda Real Estate, a negociat un plan de rambursare a datoriilor pentru obligațiuni cu scadența în 2025. Potrivit Bloomberg, Evergrande va plăti astfel joi 232 de milioane de yuani (30,5 milioane euro) în contul dobânzilor acestor obligațiuni cu randament de 5,8%.

Chiar și în acest caz, mulți  analiști și observatori de piață se așteaptă ca Evergrande să rateze plata.

Problemele Evergrande probabil vor încetini progresul proiectelor de dezvoltare din China, care vor afecta economiile locale din China continentală, a spus Li. Acest lucru ar putea determina guvernele locale și provinciale să intervină cu banii lor pentru a menține acele proiecte, a spus economistul.

Sursă foto: lefigaro.fr

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed