Amazon sau Apple? În care companie merită investit pe termen lung


Din 2015 până în prezent, Amazon și Apple au avut performanțe remarcabile pe piața de capital, cu un randament anual de 28%, respectiv 27%. Însă, dacă ne uităm la viitor, care dintre cele două acțiuni ar fi mai profitabilă? Răspunsul depinde de perspectiva investitorului și de cum vede acesta viitorul tehnologiei.

Amazon este o companie de infrastructură cu două ramuri principale: o operațiune de retail online pentru consumatori și o operațiune de cloud computing pentru afaceri. Compania a avut o creștere rapidă a veniturilor, peste 20% pe an pentru majoritatea ultimului deceniu, dar este o afacere cu marje mici și intensivă din punct de vedere al capitalului. În contrast, Apple este o afacere cu marje foarte mari, care vinde dispozitive și servicii de înaltă calitate consumatorilor. Își utilizează majoritatea fluxului de numerar liber pentru a plăti dividende și a răscumpăra acțiuni.

Din punct de vedere al rezultatelor financiare, Amazon a avut o creștere a veniturilor de 11% față de anul anterior, în timp ce veniturile Apple au rămas constante, iar câștigurile pe acțiune au crescut în principal datorită răscumpărării de acțiuni. În ceea ce privește estimările de creștere pentru următorii ani, Wall Street prevede că Amazon va avea o expansiune în cifre cu două zecimale, iar Apple în cifre cu o zecimală. În acest context, dacă mediul financiar devine mai ostil pentru pariurile pe creșterea pe termen lung, fluxul de numerar masiv al Apple ar putea începe să pară mai atractiv decât promisiunea Amazon de a domina lumea. În concluzie, se așteaptă ca performanța superioară a Apple din ultimii ani să persiste și în următorii ani.

Credit foto: BBC

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed