Agricultorii vor putea lua împrumuturi de la bancă fără dobânzi şi comisioane


În câteva zile va fi emis actul normativ prin care agricultorii pot solicita împrumuturi bancare fără a plăti dobânzi şi alte comisioane, a dat azi asigurări ministrul agriculturii, Petre Daea. El a fost prezent la Târgul Producătorilor “Toamna buzoiană”, scrie Rador.

“Săptămâna viitoare voi prezenta public un act normativ extrem de important – Ordonanţa 99, care înseamnă un credit pentru toate categoriile de fermieri, atât producătorii de cereale şi producătorii de producţie primară, cât şi procesatorii, care au cale liberă spre bănci, fără a plăti comisionul de risc sau comisionul de administrare şi nici dobânzile la creditul respectiv.

Iată, iau un credit practic fără costuri. Acest lucru este extrem de important pentru a putea realiza în România fiecare dintre fermieri ceea ce îşi propune, înţelegând aici şi planul de cultură, activitatea concretă în /câmpuri/ şi în zootehnie. Sunt măsuri care mizează pe toţi producătorii, toţi fermierii, ştiindu-se necazurile prin care au trecut în perioada aceasta de secetă pedologică”, a spus Petre Daea.

 

Anul acesta este unul deosebit de greu pentru fermierii români care s-au confruntat cu o secetă cumplită. Au fost înregistrate pierderi atât la culturile semănate în toamna trecută, cât și la cele înființate în primăvară. La data de 16 septembrie, suprafața totală afectată de secetă comunicată era de 588.267 de hectare la nivelul a 38 de județe.

 

 

 

 

Sursă foto: agrointel.ro

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed