Administraţia Biden ar putea ajusta momentul eliberării de ţiţei din rezervele strategice, dacă preţurile vor scădea substanţial


Administraţia Biden ar putea ajusta momentul eliberării de ţiţei din rezervele strategice, dacă preţurile vor scădea substanţial, a declarat miercuri adjunctul secretarului american pentru Energie, David Turk, transmite agenția Reuters.

Turk a spus, într-un interviu video pentru conferinţa Reuters Next, că şi alte ţări consumatoare care au convenit să elibereze rezerve strategice de comun acord cu Statele Unite pentru a tempera preţurile şi-ar putea ajusta calendarul dacă va fi necesar.

”Cred că fiecare ţară va lua decizii în funcţie de ceea ce este util şi bun pentru consumatorii lor şi de nivelul preţului”, a spus el.

Administraţia preşedintelui Joe Biden a anunţat luna trecută că va elibera 50 de milioane de barili din rezerva strategică de petrol din SUA, alături de măsuri de mai mică amploare ale autorităţilor din China, India, Japonia, Coreea de Sud şi Marea Britanie, pentru a ajuta la scăderea costurilor energiei pentru consumatori.

Acordul neobişnuit a fost conceput pentru a controla creşterea preţurilor la energie după ce grupul de producători din OPEC şi aliaţii acesteia, între care Rusia, au respins cererile repetate din partea Washingtonului şi a altor ţări consumatoare de a pompa mai repede pentru a satisface cererea în creştere, pe măsură ce lumea începea să iasă din pandemie.

Cu toate acestea, preţurile petrolului au scăzut de atunci, pe fondul îngrijorărilor că noua variantă omicron a coronavirusului se va răspândi şi va duce la restricţii extinse, reducând cererea globală de energie.

După comentariile făcute de Turk, preţul petrolului din SUA a fost tranzacţionat la 67,51 dolari pe baril, în creştere cu 1,33 dolari.

Sursă foto: unsplash.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed