Acuzații noi împotriva lui Donald Trump


Donald Trump a fost acuzat că a încercat să șteargă înregistrările video de supraveghere de la proprietatea sa Mar-a-Lago înaintea unei percheziții FBI, pe măsură ce procurorii federali au adăugat mai multe acuzații penale într-un caz legat de gestionarea documentelor clasificate de către fostul președinte american. Departamentul de Justiție a depus joi o acuzare extinsă, procurorii federali adăugând un al treilea inculpat în dosar, pe lângă Trump și asistentul său personal, Waltine Nauta: Carlos de Oliveira, un manager de proprietate la Mar-a-Lago, conform Financial Times.

Cazul provine de la materialele guvernamentale sensibile pe care Trump le-a transferat la reședința sa Mar-a-Lago după ce a părăsit Casa Albă în 2021 și care au fost ulterior confiscate de agenții FBI anul trecut. Agenții au găsit cutii de documente stocate în întreaga proprietate, inclusiv într-o baie și un duș. Trump a fost inițial acuzat luna trecută cu 37 de infracțiuni penale, inclusiv conspirație pentru obstrucționarea justiției, ascunderea documentelor într-o investigație federală și făcând declarații false. Acum, el și co-inculpații săi se confruntă cu acuzații suplimentare de obstrucționare a justiției, legate de încercările presupuse de a distruge înregistrările video de supraveghere de la Mar-a-Lago.

De Oliveira a declarat unui coleg din IT, înaintea percheziției FBI de anul trecut, că “șeful” dorea să fie șters serverul care conținea înregistrările camerei de supraveghere, conform acuzării. De Oliveira și Nauta au contactat angajatul IT după ce Departamentul de Justiție a informat echipa juridică a lui Trump că un mare juriu solicita înregistrări video de securitate de la Mar-a-Lago, au declarat procurorii. Apoi Trump l-a sunat pe De Oliveira, conform acuzării.

Campania lui Trump a declarat într-un comunicat că noua acuzare este “nimic mai mult decât o încercare disperată și neajutorată” a administrației Biden și a Departamentului de Justiție de a “hărțui președintele Trump și cei din jurul lui”. Trump și Nauta s-au declarat nevinovați după acuzarea inițială. De Oliveira nu a putut fi contactat imediat pentru comentarii. Noile acuzații în cazul documentelor clasificate apar pe măsură ce Trump se pregătește pentru o a doua posibilă inculpare federală legată de o investigație a Departamentului de Justiție privind nereguli în timpul alegerilor prezidențiale din 2020 și eforturile de a opri certificarea victoriei lui Joe Biden. Trump a declarat că echipa sa juridică a avut o “întâlnire productivă” la Departamentul de Justiție. El a adăugat că o “inculpare a mea ar distruge și mai mult țara noastră” și că avocații săi au spus că nu a făcut “nimic greșit”.

Credit foto: MSN

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed