Acțiunile Meta scad vertiginos la bursă


Capitalizarea bursieră a Meta (firma care deține Facebook) a scăzut sub 400 de miliarde de dolari pentru prima dată din ianuarie 2019, în timp ce se apropie de ștergerea tuturor câștigurilor din perioada pandemiei.

Acțiunile Meta au scăzut vineri cu 2,2%, închizând săptămâna în scădere cu 13,5%, după ce au înregistrat scăderi în toate cele cinci ședințe. Scăderea de vineri a adus acțiunile Meta la cea mai mică închidere din 16 martie 2020, când au încheiat la 146,01 dolari, potrivit Dow Jones Market Data. Orice închidere sub acest punct ar face ca Meta să șteargă oficial toate câștigurile obținute de acțiunile sale din perioada pandemiei.

Meta este acum a zecea cea mai valoroasă companie americană după capitalizarea bursieră, după ce a rămas în urma Visa Inc., la începutul acestei săptămâni. În timp ce acțiunile Meta au scăzut cu 61% în ultimele 12 luni, acțiunile Visa au scăzut doar cu 14%, iar activitatea Viza în domeniul plăților a fost considerată relativ rezistentă în contextul actual, având în vedere că nivelul general al cheltuielilor de consum rămâne sănătos.

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed