Acțiunile au crescut la nivel mondial, la cele mai înalte niveluri de la jumătatea lunii decembrie


Acțiunile au crescut luni, la nivel mondial, la cele mai înalte niveluri de la jumătatea lunii decembrie, după ce China și-a redeschis granițele, în timp ce randamentele obligațiunilor de referință ale Trezoreriei americane au scăzut, pe măsură ce investitorii și-au redus așteptările privind noi creșteri ale dobânzilor de către Rezerva Federală, transmite Reuters.

Câștigurile au fost ample pe piețele de acțiuni, indicele paneuropean STOXX 600 din Europa urcând aproape de maximul ultimei luni, în timp ce acțiunile piețelor emergente au urcat cu 2,4%, scrie News.ro.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a crescut cu 1,25%, FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,33%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 0,68%.

”Piața citește că presiunile salariale scad destul de rapid și consideră că este un factor pozitiv și oamenii exprimă mai tare cuvintele aterizare lină”, a declarat Hani Redha, manager global de portofoliu multi-active la PineBridge.

În SUA, indicii au avut o evoluție mixtă, cu indicii S&P 500 și Nasdaq în creștere și Dow Jones cu o ușoară scădere.

O aterizare lină este obiectivul ideal al politicii Fed după creșterea ratelor dobânzilor, o situație în care inflația încetinește, dar nu există suficiente pierderi de locuri de muncă pentru a declanșa o recesiune.

 

 

 

 

 

Sursă foto: istockphoto.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed