Acțiunile Alro scad la bursă, după ce combinatul a anunțat închiderea unor capacități de producție


Acțiunile Alro (ALR) au intrat în ringul de tranzacționare pe o tendință de vânzare după ce combinatul de aluminiu a anunțat că și-a redus cu 60% producția sub impactul costurilor de energie. Titlurile coborau, după prima oră de tranzacționare, cu 2,65%, însă prețurile de 1,785 -1,8400 lei/acțiune, la care au fost efectuate primele transferuri, sunt deasupra minimului de 1,6600 lei/acțiune atins în piață săptămâna trecută, la apariția primelor informații.

Producătorul de aluminiu Alro Slatina, una dintre cele mai mari unități de producție industrială din România și cel mai mare consumator noncasnic de energie electrică din țară, parte a grupului Vimetco controlat de miliardarul rus Vitali Matchitski, a anunțat  ieri oficial că își reduce producția cu 60% din cauza scumpirilor și penuriei de pe piețele energetice, prin păstrarea a doar 2 hale de electroliză dintr-un total de 5.

“(…) în contextul situației excepționale de pe piețele de energie și gaze, Consiliul de Administrație a adoptat, în ședința din 27 decembrie 2021, programul de producție pe anul 2022. Programul de producție se bazează pe câteva principii economice solide, precum prezervarea lichidității, îndeplinirea tuturor obligațiilor asumate de către companie, inclusiv plata la timp a salariilor, a impozitelor și taxelor și a serviciului datoriei pentru creditele angajate, precum și adoptarea unui model de business care țintește pe de-o parte să reducă dependența de energia electrică, iar pe de altă parte să mențină pe cât posibil portofoliul de produse, cu excepția celor neprofitabile sau cu marja de profit foarte mică. În acest sens, activitatea de producție a aluminiului primar se va diminua, de la cinci hale de electroliză la doua hale, cu implementarea de măsuri tehnologice care să permită o repornire rapidă și eficientă atunci când condițiile de pe piețele de energie vor reveni la normal”, a transmis compania.

Sursă foto: cjolt.ro

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed