A murit Elizabeta a II-a


Elisabeta a II-a, regina Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, suverana a tuturor teritoriilor și tărâmurilor sale, Șefa Commonwealth-ului și Apărătoare a Patriei, a murit astăzi, în jurul orelor 20:30 (București, Atena). Noul rege este Charles al II-lea.

Regina Elisabeta a II-a nu a crescut așteptându-se să devină regina Regatului Unit și a numeroaselor sale colonii. La acea vreme, se anticipa că unchiul Elisabetei, regele Eduard al VIII-lea, va domni pentru un mandat complet și va avea copii ai săi pentru a-i urma. O întorsătură șocantă a evenimentelor – abdicarea lui Edward și asumarea tronului de către tatăl Elisabetei, regele George al VI-lea – a determinat destinul Elisabetei.

Poate că acea întorsătură fundamentală a destinului a pregătit-o bine pentru multe alte schimbări dramatice care urmau – schimbări cauzate de război, revolte politice și sociale, tragedie personală și frământări familiale în timpul unei domnii care a durat mai mult decât oricare alta.

A murit pe 8 septembrie la vârsta de 96 de ani, a fost un lider care a oferit un stabilitate într-o lume în schimbare rapidă. Era admirată de monarhiști și republicani deopotrivă pentru devotamentul ei neclintit față de datorie și pentru refuzul ei de a se apleca așteptărilor caprici ale criticilor. A numit în funcție 15 premieri britanici.

Respingând intimitatea sau a emoțiile publice, a fost simbolul Coroanei. A construit o legătură cu poporul britanic pe care niciunul dintre urmașii săi nu o va mai avea.

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed