A început actualizarea lanțului de blocuri Ethereum


Actualizarea lanțului de blocuri Ethereum, supranumită “the merge”, a fost programată pentru luna august de către fondatorul Vitalik Buterin. Implicațiile potențiale pentru întreaga ecosferă a cripto nu pot fi subestimate.

Denumită și Ethereum 2.0, în urma actualizării denumită “the merge’ ar urma ca blockchain-ul, care stă la baza unei proporții semnificative a infrastructurii cripto la nivel global, să facă o schimbare fundamentală de la un model proof of work la proof of stake. Ceea ce înseamnă, în practică, că blockchain-ul nu va mai recompensa minerii, ci va răsplăti deținătorii de ETH cu randament pentru staking-ul tokenului, arată eToro.

Acest lucru va avea ca efect recompensarea celor care au investit în blockchain și încurajarea participării în continuare. Impactul acestui lucru asupra tokenului ar putea fi deflaționist, deoarece valoarea criptoactivelor crește datorită noilor participanți la rețea. La rândul său, acest lucru ar putea crea un nou mod de investiție, foarte diferit de ceea ce s-a întâmplat până acum cu Ethereum.

Ethereum este un blockchain extrem de influent. Spre deosebire de bitcoin, care este util în esență ca rezervă de valoare sau pentru tranzacții financiare, acesta permite tot felul de inovații, existând o gamă largă de proiecte bazate pe el. O astfel de schimbare majoră va veni cu implicații potențiale semnificative asupra prețului token-urilor de bază.

 

 

Sursă foto: unsplash.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed