45.000 de mașini Ford trase pe dreapta, din lipsa de piese

Photo by: Sam VarnHagen/Ford Motor Co. (06/03/08)


Firma americană Ford a avertizat că profiturile din trimestrul al treilea vor fi afectate de costuri neanticipate, de aproximativ 1 miliard de dolari, ale furnizorilor și de lipsa de piese care au dus la vehicule neterminate pe care nu le-a putut vinde în această perioadă. Aproximativ 40.000 – 45.000 de vehicule în stoc la sfârșitul trimestrului care așteaptă piese și nu pot fi livrate la dealeri – o cifră mai mare decât se aștepta. Aceste vehicule, multe dintre ele camioane și SUV-uri cu o marjă mai mare de profit, sunt așteptate să fie finalizate și vândute în trimestrul al patrulea, a declarat compania.

În plus, pe baza unor negocieri recente cu furnizorii, Ford a declarat că plătește mai mult pentru piese și materiale pentru a ține cont de efectele inflației. Plățile mai mari au adăugat aproximativ 1 miliard de dolari în costuri neașteptate în al treilea trimestru. Ford a declarat în iulie că se confruntă cu presiuni inflaționiste care vor afecta o serie de costuri, totalizând aproximativ 3 miliarde de dolari pentru anul în curs.

Ford și-a orientat anterior către un profit ajustat înainte de dobânzi și impozite între 11,5 și 12,5 miliarde de dolari pentru întregul an 2022.

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed