42.000 de părinți cer Ministerului Educației să accepte un răspuns greșit pentru un subiect de la Bac 2023

Modern classroom interior with empty chalkboard, furniture and daylight. Education and school concept. Mock up, 3D Rendering


O întrebare de la primul subiect al examenului de limba română din 2023 a provocat atâtea nelămuriri elevilor, încât 42.000 au simțit nevoia să ceară Ministerului Educației să accepte o rezolvare greșită.

La subiectul 1, elevilor le-a fost prezentat un text al lui George Călinescu despre viața și opera lui Ion Creangă. La punctul 1, li se cerea să indice „sensul din text al secvenței de bună seamă”.

„De bună seamă” are ca sinonim, potrivit Dicționarului explicativ al limbii române, sensul de „desigur, fără îndoială, evident”.

Cu toate acestea, un părinte a depus o petiție adresată ministrului Educației, Ligia Deca, prin care îi cere acesteia să accepte și răspunsuri greșite.

„Subiectul de la Română din data de 26.06.2023 a fost greu, iar sinonimul foarte interpretabil. Vă cerem să luați în considerare și alte variante, precum «de bună voie», «evident», «de asemenea», «totodată» și altele. Aceste cuvinte pot înlocui toate în context locuțiunea «de bună seamă»”, se arată în petiție.

Autorul ei justifică solicitarea prin faptul că „acest lucru este important pentru a avea o notă cât mai mare, deoarece toți ne-am stresat cu învățatul și ar fi păcat să pierdem puncte din cauza unui sinonim.”

Peste 41.900 de persoane au semnat petiția inițiată de Alex B. Inițiatorul se așteaptă să strângă 45.000 de semnături.

 

Sursă foto: istockphoto.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed