35% dintre români se simt stresați la locul de muncă, dar sunt cei mai implicați din Europa

Female entrepreneur with headache sitting at desk. Businesswoman under terrible physical tension at work.


Studiul Gallup – State of the Global Workplace arată că România se află pe primul loc între țările europene în ceea ce privește implicarea angajaților la locul de muncă. Francezii (7%) și italienii (5%) se află la coada listei.

Pe de altă parte, Europa se află la coada clasamentului mondial în această privință, cu doar 13%, Asia de Sud fiind pe primul loc (33%) și SUA și Canada pe locul al doilea (31%).

Același raport mai arată, printre altele, că 35% dintre români spun că se simt stresați la locul de muncă, ceea ce plasează România pe locul 27 în Europa. Grecia ocupă locul 1 în acest clasament, cu 60% dintre persoane care spun că se simt stresate la locul de muncă.

De asemenea, 13% dintre respondenții români se simt furioși la locul de muncă, ceea ce ne situează pe locul 23 la nivel european . Muntenegru se află pe primul loc în această categorie, cu 33% dintre respondenți care spun că se simt furioși la locul de muncă.

La nivel global, mai mult de jumătate dintre angajați (59%) fac quiet quitting, iar 18% loud quitting. Cei din prima categorie spun că aspectele legate de implicarea și cultura angajaților, salariile și beneficiile angajatorului și avantajele profesionale sunt principalele domenii pe care ar dori să le îmbunătățească la locul de muncă actual.

Tot la nivel global, 51% dintre cei care au deja un loc de muncă sunt în căutarea activă a următorului loc de muncă sau caută posturi vacante.

Sondajul a fost realizat în peste 160 de țări între aprilie 2022 și martie 2023. Gallup chestionează de obicei 1.000 de persoane din fiecare țară sau zonă, folosind un set standard de întrebări.

 

Sursă foto: istockphoto.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed